Doden na instorten terminal in Dubai

Op het vliegveld van Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, is vandaag een deel van een terminal in aanbouw ingestort. Daarbij zouden ten minste acht mensen om het leven zijn gekomen. De politie heeft bevestigd dat er slachtoffers zijn, maar niet gezegd hoeveel.

Volgens een woordvoerder van de vliegveld had het ongeluk plaats op de plek waar de zogeheten Terminal 3 wordt gebouwd. Dat gebouw is ontworpen door de Franse architect Paul Andreu, die ook verantwoordelijk was voor de bouw van de in mei ingestorte terminal op de Parijse luchthaven Roissy Charles de Gaulle. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.

Volgens een van de aannemers die op het vliegveld werkzaam zijn, waren op het moment van het ongeluk 150 mensen werkzaam bij Terminal 3. Het vliegveld wordt uitgebreid voor een bedrag van bijna 4 miljard euro.

Architect Paul Andreu geldt als een vooraanstaand ontwerper op het gebied van vliegvelden. Hij ontwierp het vliegveld van Osaka en was in de jaren zeventig verantwoordelijk voor alle gebouwen van Aéroports de Paris (ADP). Ook sleepte hij de opdracht voor het ontwerpen van het Nationale Theater in Peking in de wacht. De voortgang van dat gebouw, dat de vorm heeft van een resachtig glazen ei en nabij het Plein van de Hemelse Vrede is gesitueerd, is onzeker geworden na het ongeluk in Parijs. Door dat ongeluk is een onderzoek gaande naar de veiligheid van zijn ontwerp. Bij het ongeluk in Parijs kwamen twee Chinese passagiers om het leven, en dat is schijnbaar hard aangekomen in Peking.