Wat een power, love it!

Sophie de Klerck (38) is fulltime voorlichter bij een internationaal bedrijf, moeder van Max (7) en Tom (3), woont samen met Mark (40) en vertelt over haar drukke leven.

,,Nee Tom, niet weer chocopasta, ham of kaas is ook heel lekker.'' ,,Ik wil chocopasta, dat mag altijd van Joanna.'' ,,En ik wil pindakaas met hagelslag erop, dat geeft Joanna mij ook'', roept Max.

The bloody au pair! In hoeverre is het leven uit te besteden? Ben er niet uit. Waarom mag je niet alles willen eigenlijk? Wat is er op tegen om en goed in je werk te zijn, en goede moeder, en goede partner, en goede vriendin, en goede dochter, en goede schoondochter, goede collega, goede... Word moe van mezelf. Lijk wel gek, waar gaat dit over?

,,Mam, waar denk je aan?'' ,,Mmmh, sorry sweetie, dacht aan chocopasta. Voor deze ene keer dan. Nu moet ik snel naar mijn werk. Dag schatten. Joanna, I'm off!''

George Michael in mijn auto: Wham I am a man! Ben op weg naar onze heidemiddag, om met Management Team de overdracht van het runnen van de afdeling van de baas naar mij te bespreken. Daarnaast de communicatiestrategie van de onderneming tegen nieuw licht houden. Het daglicht van Noordwijk zal bijzondere invloed hebben. Kunnen wij alles eens goed `outside in' bekijken. Vraag me af of mijn baas dat eigenlijk kan. Hij benadrukt het belang ervan altijd, maar begint zelf met inside out. Enfin, we zullen zien. Blij dat de rest van onze communicatieclub later ook komt, dan wordt het vanavond tenminste gezellig tijdens het etentje en in de bar.

Oh shoot, wat krijgen we nou, file, waarom heb ik dat. Waarom ben ik niet met de trein gegaan, fijn eerste klas? Mmm, lekker ding in die auto naast me, leuke Audi. Hij heeft mij ook gespot. Aha, vandaar die file, semi-snelweg met stoplichten. Wow, het lekkere ding staat naast me. Wat doet hij nou? Het lijkt alsof hij m'n gegevens wil noteren. Waarom zwaait hij anders met papier en pen? Oh boy, wat moet ik doen, zal ik m'n businesscard geven? Even zwangerschapstraining, even puffen. Hoor enorm getoeter. Hé, licht is groen. Ja, sorry hoor, ben even m'n date aan het regelen. Dit is een serious case of car flirting. Meneer Audi is al verderop. Even wachten tot het volgende stoplicht. Oh, balen, ik moet naar rechts, brult de routeplanner. Zou hij U-turnen? Kijk achteruit in mijn spiegeltje. Ziet er niet naar uit. Zal ook wel onderweg zijn naar een heidesessie, hij zag er uit alsof ie ook een manager was, whatever that means. ,,Hi Sophie, ben je er eindelijk, we waren al bang dat je pas vanavond zou komen, met de rest van de club, omdat je eerst nog je gezin moest redden, talking about priorities.'' ,,Grappig guys, mijn gezin is okay, weet je nog. Ik ben hier zodat wij samen over de overdracht kunnen praten.'' ,,Ja'', roept mijn baas, ,,Sophie heeft helemaal gelijk. Ik heb even geen zin in jullie beroemde gestang, dat bewaren jullie maar voor vanavond aan de bar.'' Ik zie de andere mannen verbaasd opkijken. Ben zelf ook nogal flabbergasted over zijn toonzetting. ,,Ik ben zo blij dat Sophie mij in de gelegenheid stelt het project van de Raad van Bestuur te kunnen uitvoeren'', gaat mijn baas door. ,,En dan met name omdat ik dat nu op mijn gemak kan doen en de tijd heb om thuis te werken, zodat ik vrouw en kinderen nog eens zie. Ik ben helemaal gelukkig. Maar laten wij overgaan tot de orde van de dag. Sophie als de interim-manager, leider van de club. Hoe gaan we dat oppikken guys?''

Dat belooft een goede sessie te worden. Mijn baas stuurt goed aan. Merken we dan nu al het effect van het feit dat hij rustiger achterover is gaan zitten? Wat betekent dat voor mijn toekomst? Moet ik de afdeling wel gaan runnen, net nu mijn gezinsleven weer op orde is? Ach, keeping many balls in the air is my specialty. I'll be okay.

's Avonds in de bar zeg ik een paar korte woorden als de rest van de club er ook is. Benadruk dat ik er naar uit zie met iedereen samen te werken. Verbeeld ik het me of zie ik een paar wenkbrauwen omhoog gaan? Well, you can never please 'em all. Na mijn praatje komt de internetmanager naar me toe. ,,Good maiden speech, Sophie, en het was ook een goede sessie vanmiddag, I'm impressed.'' Kijk hem nou, wat een schat. ,,Thanks Jack, good to have your support.'' Vervolgens vliegt David om m'n nek. ,,Goed gesproken Sophie.''

Wow, wat moeten al die mannen opeens van me? Eerst zagen ze me op de afdeling nauwelijks staan, waren ze vooral met de baas haantje aan het spelen. En nu krijg ik aandacht, nu ik hun performance appraisals zal afnemen.

Heerlijk, wat een power, love it!

    • Sophie de Klerck