Roddick zet VS op voorsprong en hij slaat weer harder

De Amerikaanse tennisploeg heeft in de halve finales van de strijd om de Davis Cup een voorsprong van 1-0 genomen tegen Wit-Rusland. Kopman Andy Roddick bezorgde zijn team het eerste punt door Vladimir Voltsjkov gisteren in Charleston te verslaan: 6-1, 6-4 en 6-4. In de laatste game van de partij sloeg A-Rod de hardste service ooit: 249 kilometer per uur. Dat was ruim drie kilometer per uur sneller dan zijn vorige record, dat hij in juni op zijn naam bracht. Tegen Voltsjkov sloeg Roddick zeventien aces, en verspeelde hij in de eerste set slechts een punt op zijn eigen opslag. In de andere halve eindstrijd nam Frankrijk een 1-0 voorsprong tegen Spanje. Carlos Moya verloor voor eigen publiek in de stierenvechtersarena van Alicante verrassend van Paul-Henri Mathieu: 3-6, 6-3, 6-2, 3-6 en 3-6. Het tweede enkelspel tussen Juan Carlos Ferrero en Fabrice Santoro werd 's avonds in de vierde set bij de stand 3-3 afgebroken wegens de duisternis. Ferrero leidde op dat met moment met 2-1 in sets: 6-3, 6-1 en 1-6.