Mini-durfkapitalist

Onlangs las ik in NRC Handelsblad dat men in Duitsland afval importeert om er nieuwe grondstoffen van te maken. Het lijkt mij goed deze ontwikkeling te ondersteunen en er in te beleggen. Hoe kom ik te weten of dat kan?

(S. H.)

Het artikel waar u op doelt dateert van 30 juni 2004 en is terug te lezen in het digitale archief van deze krant onder de titel `Het durfkapitaal lonkt naar het afval'. Het beschrijft de omvangrijke, stabiele afvalbranche, een vorm van defensief beleggen waar enkele grootbeleggers instappen. Die voegen kleinere bedrijven samen tot een groot concern en kunnen dit dan naar de beurs brengen om hun investeringen te verzilveren. Niet alleen in Duitsland, maar in alle grote afvallanden. Pas bij de beursgang komt u als mini-durfkapitalist in beeld. Niet eerder.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele