Wasbeurtje

Een flinke vrouw is het. Ze woont nog alleen. Flink oud ook. En ook nog eens flink ziek. Borstkanker met uitzaaiingen. Maar desondanks altijd opgewekt en hulpvaardig. Doet met haar zieke lijf nog boodschappen voor haar dementerende zus.

Dan wordt ze onverwacht geveld door een infectieziekte. Moet naar verpleeghuis. Zwakjes is ze geworden. Niets heeft ze daar meer in te brengen. De kamerdeur moet open blijven. De hele dag in een rolstoel zitten. En ze moet zichzelf wassen. De zuster heeft een teiltje voor haar neergezet met een washandje erin.

Als je in je neus kan peuteren, kan je ook je gezicht wassen!

De zeep zit nog op haar wangen. Ze vraagt niet graag.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op de website van de krant staan ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • Tarcies Carlier