`Ringtone' is zingen over je telefoon

Op nummer 41 van de Mega Top-50 staat deze week `Ringtone' van Alain Clark. Bij Alain Clark en Ringtone is niets wat het lijkt.

Want `Ringtone' is geen ringtone maar een liedje, en Alain Clark is, ondanks zijn naam, geen Engelsman maar een Nederlander. Hij zingt zelfs in het Nederlands.

Het liedje `Ringtone' gaat over alles wat maar met een telefoon te maken heeft. Over beltegoed, opwaarderen, blue tooth (draadloze verbinding), over de merken Nokia, Sony Ericsson, Motorola en Samsung, en over telefoonbedrijven als KPN en Vodafone. Alain raadt je ook aan om je mobieltje te laten blokkeren als hij gestolen is.

Zo enthousiast als zangers meestal zingen over meisjes, zo hartstochtelijk zingt Clark over de telefonie.

Werkt die Alain in een belwinkel ofzo?

Nee, Alain Clark is een breedgeschouderde, niet onknappe zanger/producer met een stem zo zwoel dat je er zelfs een dood paard mee aan het schuifelen zou krijgen. Hij maakt ook liedjes voor anderen, voor Boris bijvoorbeeld. Zijn derde single `Ringtone' is het lied waar hij wereldberoemd mee zou moeten worden.

Want van `Ringtone' leer je niet alleen dat je 'Op je werk, op school, in de trein, in je bed' lekker kunt bellen, maar ook dat je het in de auto beter `hands-free' kunt doen. Hij denkt wel aan onze veiligheid, die Alain.

Natuurlijk gaat het liedje toch over een meisje. Om haar altijd te kunnen bereiken heeft Alain zich grondig verdiept in de communicatiemiddelen. Nog beter, hij heeft een exclusieve ringtone voor haar gemaakt. Dus iedere keer als haar mobieltje dat speelt, weet ze: Alain aan de lijn.

Zou ze dan snel opnemen? Of zou ze juist niet opnemen? Dat is de vraag.

En nu Alain deze vrolijke ringtone heeft gemaakt zullen veel mensen hem gebruiken. Zo exclusief is het dan niet meer.

Alain heeft bedacht dat er nóg iets tussen hem en zijn meisje kan komen te staan: dat ze zijn `Ringtone' gewoon niet hoort. Omdat haar telefoon in een tas zit, of omdat er keiharde muziek op staat. ,,Dan bel ik, krijg ik weer dat vrouwtje van/ Deze telefoon kan uitgeschakeld zijn/ Probeer het later nog een keer'', zingt hij gefrustreerd. Daarom spreekt hij zijn eigen mobiele nummer in, zodat het meisje hém kan bellen: ,,Ik ben het, 06 53931302.''

Ik heb het meteen geprobeerd.

Maar ik was de eerste niet. De lijn was bezet en een computerstem zei tegen me: ,,De voicemail van deze KPN-klant kan op dit moment geen berichten meer ontvangen.''

Heel ontmoedigend.

    • Hester Carvalho