Renner Hamilton niet positief bij Olympische Spelen

Wielrenner Tyler Hamilton heeft niet twee keer maar eenmaal positief gereageerd op bloeddoping. Dat heeft de contra-expertise van de dopingtest bij de Olympische Spelen in Athene uitgewezen. Onderzoek van de B-staal viel negatief uit. De Amerikaan was twee keer betrapt op bloeddoping: na zijn overwinning in de olympische tijdrit in Athene en na zijn overwinning in een tijdrit in de Ronde van Spanje. Bij de contra-expertise werd de uitslag van de controle in de Vuelta bevestigd. Het Internationaal Olympisch Comité heeft bevestigd dat de Amerikaan zijn gouden medaille mag houden. Het IOC liet verder weten dat Hamilton wordt gevrijwaard van alle verdenkingen van doping tijdens de Spelen. Zijn ploeg Phonak heeft Hamilton voorlopig geschorst. De ploegleiding wil een wetenschappelijke adviesraad de testmethode laten onderzoeken.