Wat boffen die zorgelijke babyboomers toch

De discussie die is ontstaan omtrent de mogelijke afschaffing van de regeling voor vervroegd pensioen voor de babyboomers volg ik met belangstelling. Hoewel ik mij hun persoonlijke zorg kan voorstellen, moeten zij zich wel realiseren dat zij de generatie zijn die van alle mogelijke faciliteiten van onze verzorgingsstaat hebben geprofiteerd. Toen zij gingen studeren in de jaren '60 was de studie vrijwel gratis, toen zij gingen werken was er werk in overvloed, toen vervolgens de economie in de late jaren '70 en '80 langzamer liep waren zij degenen die al jarenlange werkervaring opgebouwd hadden en door een vrijwel perfecte ontslagbescherming geen echte zorgen hadden over hun baan.

Nu door het potverteren van deze generatie de centen echt op zijn en er nu wat moet gebeuren, jammeren zij als kleine kinderen dat dit toch echt niet kan. Vervolgens worden acties gevoerd tegen de verkeerde partij (het bedrijfsleven, die notabene hun belangen nog verdedigd heeft) en op het verkeerde moment. Ik ben van de generatie ná. Vanuit mijn, uiteraard ook, egoïstische standpunt mogen de heren en dames nu nog best drie jaar langer werken, zodat ik misschien voor mijn zeventigste verjaardag met pensioen kan.

    • Rob Poos