NRC Handelsblad als ochtendtabloid

NRC Handelsblad komt op 30 september en 1 oktober met een gratis ochtendeditie op tabloidformaat. De actie, die is bedoeld als test, wordt grotendeels gefinancierd door De Bijenkorf. De `kwaliteitscompact', zoals de hoofredactie van NRC Handelsblad de krant in een persbericht noemt, zal dan in twaalf vestigingen van het warenhuis worden uitgedeeld. Daarnaast zal de krant op enkele andere locaties worden verspreid. Met de `kwaliteitscompact' hoopt NRC Handelsblad de ,,groeiende groep van hoger opgeleide niet-krantenlezers'' te bereiken, aldus de hoofredactie. Of de testeditie zal leiden tot een permanente ochtendkrant, is nog niet duidelijk. PcM-uitgevers, de eigenaar van NRC Handelsblad, heeft nog geen beslissing genomen over de investeringen voor het uitbrengen van een ochtendeditie.