Khatami: nieuwe wet verlamt regering Iran

De Iraanse president Mohammad Khatami heeft gisteren gezegd dat een door het nieuwe, conservatieve parlement aangenomen ontwerpwet die parlementaire goedkeuring eist voor alle buitenlandse contracten, zijn regering zal verlammen. Khatami's regering heeft dit jaar twee belangrijke contracten gesloten met buitenlandse bedrijven, om het GSM-netwerk te moderniseren en voor dienstverlening op het nieuwe vliegveld bij Teheran. Conservatieven zeggen dat hierdoor de Iraanse veiligheid wordt gecompromitteerd. Volgens Khatami zal de wet buitenlandse bedrijven ontmoedigen in Iran te investeren en het land miljarden dollars kosten. ,,Ik vind dit volstrekt in strijd met het nationale belang.'' De wet moet nog worden goedgekeurd door de eveneens conservatieve Raad van Hoeders van de Grondwet.