En verder

Wandelen & Natuur

Op zaterdag 25 september organiseert Staatsbosbeheer een natuurwerkdag in de boswachterij Gieten Borger, bij het Boomkroonpad. Tijdens deze dag gaan vrijwilligers en iedereen die onze bossen een warm hart toedraagt, aan de slag om een heideveld en een bosrand van jonge opslag te ontdoen en op te ruimen.

Aanvang 9u Boomkroonpad Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen. De dag duurt tot 14u. Er is koffie, thee en een broodje. Aanmelden 0592-377305. Kosten: gratis! Trek stevige laarzen aan. Inl www.boomkroonpad.nl

Dansdagen

De winkelvloer, etalages en roltrappen van de Bijenkorf in Maastricht vormen op zaterdag 25 september het decor van de locatievoorstelling Danstrendzzz. Tussen 11 en 17 uur kan het publiek, voorafgaand aan de Nederlandse Dansdagen een doorlopende dansvoorstelling met tachtig Limburgse dansers bekijken. De choreografie van de voorstelling is in handen van Peggy Olislaegers. Modeontwerper AZIZ kleedt het decor aan met een expositie van danskostuums. Deze expositie komt later te staan Theater aan het Vrijthof, het festivalhart van de Nederlandse Dansdagen 2004. Toegang is gratis.

Lopen in het landschap

Op zondag 26 september organiseren Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en Natuurmonumenten in het kader van de landelijke dag 'lopen in het landschap' een wandeling met boswachters op de Haar en het Wooldse Veen. De wandeling voert onder andere langs boerderijen, weilanden en hoogveen. De eerste wandeling start om 11u, de tweede om 14u. De start is vanaf het informatiepaneel Wooldse Veen aan de Kuipersweg. De wandelingen duren ca. 2 uur en zijn gratis. Inl www.mooigelderland.nl of opzichter Jan Naaldenberg, telefoon 06 51 953 393.

De Dellen

Op zondag 26 september is er ook een wandeling met boswachters over de Dellen, op de Noordoostelijke Veluwe, ten noordwesten van Epe. Er bevinden zich uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden met fraaie vergezichten. Er zijn twee tijdstippen om 11u en 14u. De start is vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Zuidweg (Erf van Daendels). De wandelingen duren ca. 2 uur en zijn gratis.

Inl www.mooigelderland.nl of Hans Tjoonk, (06) 51 362 496.

Brandersfeesten

Op vrijdag 24 september beginnen in Schiedam de driedaagse Brandersfeesten. Drie dagen lang staat de historische binnenstad in het teken van het jeneververleden van de stad. Er zijn optredens in cafés, rondvaarten, theater- en muziekoptredens. De vrijdag begint om 14u met een muziek act bij Café Grote Markt.

Brandersfeesten , 24, 25 en 26 september. Inl 010-2730803.