`De Keu' blijft winnen als hoofdcoach Schalke

Aan de hand van interim-coach Eddy Achterberg heeft Schalke 04 op sensationele wijze de derde ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De voetbalploeg van Achterberg, bijgenaamd `De Keu', schakelde gisteravond Kaiserslautern na strafschoppen uit. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. In de verlenging maakten beide teams nog een treffer in Kaiserslautern.

Schalke, dat eerder deze maand de Duitse trainer Heynckes ontsloeg wegens slechte resultaten, won de strafschoppenserie van Kaiserslautern met 4-3. Doelman Rost van Schalke was met twee reddingen de grote man bij de winnende ploeg. Lincoln (ex-Kaiserslautern) schoot de beslissende strafschop voor Schalke in.

Voor Achterberg, de voormalige assistent van Heynckes, was het de derde zege op rij als hoofdtrainer. Het is nog onduidelijk hoe lang de voormalige speler van FC Twente hoofdcoach mag blijven bij Schalke 04. Achterberg was middenjaren negentig tijdelijk hoofdtrainer bij Roda JC, wat geen succes bleek te zijn. Hij werd daarna weer assistent-trainer.

Bert van Marwijk won in het Duitse bekertoernooi met Borussia Dortmund voor eigen publiek met 3-1 van SpVgg Unterhaching uit de Tweede Bundesliga. Daarmee bereikte de ploeg van de oud-trainer van Feyenoord voor de eerste keer in vier jaar de derde ronde van het bekertoernooi. Voor Van Marwijk was het de eerste zege in de vijfde wedstrijd in het eigen Westfalenstadion. De Braziliaan Ewerthon (twee) en de Tsjech Koller maakten voor de thuisploeg de doelpunten.

FC Köln uit de tweede Bundesliga redde het tegen Hansa Rostock net niet. De ploeg van de Nederlandse trainer Huub Stevens verloor na strafschoppen: 4-2. De eindstand was 3-3, zowel na de normale speeltijd als na de verlenging.