Van regionaal naar nationaal

De Banque Artesia Nederland meldt drie belangrijke veranderingen in haar management. Jan Bausch (48) komt over van Rabobank International waar hij acht jaar werkte. Hij wordt hoofd Public Finance bij Artesia, een bank die onderdeel is van de Belgisch-Franse Dexia Groep en al meer dan 130 jaar actief is in Nederland. Ook Guy Fransen (36) gaat naar Artesia en wordt er kantoordirecteur in Rotterdam. Fransen komt van Deutsche Bank waar hij hoofd was van Global Trade Finance. De vorige directeur van het kantoor in de havenstad is benoemd tot directeur Kantoren en Corporate Banking. John-Harold Every (37) zal in deze nieuwe functie leidinggeven aan de commerciële ontwikkeling van de corporate banking activiteiten van Artesia in Nederland. Every werkt al sinds 1999 voor Artesia en gaat zich meer bezig houden met strategie en de identiteit van de bank. ,,Het gaat op een nationaal niveau'', zegt hij ,,waar ik voorheen meer regionaal bezig was.'' In zijn nieuwe functie gaat hij leidinggeven aan negentig tot honderd man. Hij zal ook vaak reizen langs de tien Artesia-kantoren in Nederland. ,,Waar ik op zal letten is dat de expertise van de bank goed aansluit op onze klanten en hun wensen. In het kort: zorgen dat we dát doen waar we goed in zijn en daarin verder groeien.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf