Theaterfestival wordt wellicht toch voortgezet in 2005

Er bestaan verregaande plannen om het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival in 2005 toch doorgang te laten vinden. Dit festival laat aan het einde van het seizoen de beste producties zien. Het huidige Theaterfestival heeft zowel van de Amsterdamse Kunstraad als van de Raad voor Cultuur een negatief advies gekregen en zal hierdoor verdwijnen. Enkele instellingen, waaronder het Holland Festival, de Amsterdamse Stadsschouwburg en de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen hebben de intentie uitgesproken een nieuwe vorm aan het festival te geven. Ook Michel Rice van het Brusselse Kaaitheater dat de Vlaamse editie van het festival brengt wil graag een voortzetting. Melle Daamen, directeur van de Amsterdamse Stadsschouwburg, zegt: ,,Het Theaterfestival is nu te vakmatig en niet geschikt voor het grote publiek. De bottle-neck is nu dat we een festival opnieuw leven willen inblazen dat geen subsidie meer krijgt. We zullen dus nieuwe gemeentelijke en overheidsfondsen moeten aanboren. We onderzoeken nu de mogelijkheden voor 2005.''