Nieuwe versie van Broods Cha-cha

Op het Nederlands Film Festival is een nieuwe versie te zien van de film Cha-cha. Regisseur Herbert Curiël heeft de film uit 1979 voorzien van een nieuwe proloog en epiloog. In de proloog zijn meer beelden te zien van het filmhuwelijk van Herman Brood en zangeres Nina Hagen. De epiloog bestaat uit een compilatie van beelden over de zelfmoord van Brood in juli 2001, toen de zanger van het Hilton hotel sprong. De nieuwe Cha-cha beleeft vrijdag zijn première op de `2e Hollandsche Filmnacht'. De film geeft een tijdsbeeld van Amsterdam tijdens de gloriedagen van de punk. Behalve Herman Brood en Nina Hagen zijn in de film onder anderen Sjef van Oekel, Ramses Shaffy en Jules Deelder te zien. Waarschijnlijk komt er ook een nieuwe film over Herman Brood. Regisseur Jean van de Velde wil over de muzikant een film maken. De werktitel van de film is Spritz, naar een beroemd album van Brood. Het verhaal gaat over de jaren waarin de zanger als provinciaaltje naar Amsterdam trok om met zijn muziek de wereld te gaan veroveren. Het scenario wordt geschreven door Maarten Lebens.