Groentesalade met yoghurt

Maak de peultjes schoon. Breng in een pan water aan de kook. Doe de peultjes in het kokende water en kook ze ongeveer 8 minuten. Giet de beetgare peultjes af en leg ze in een kom met ijskoud water. Giet ze af zodra ze zijn afgekoeld. Snijd terwijl de peultjes koken een stukje van de lelijke onderkant van de stronk. Snijd een dikke stronk na het schillen in de lengte enkele malen door. Dunne stelen hoeven slechts geschild te worden. Snijd de gewassen maar ongeschilde komkommer in de lengte door. Snijd de helften in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon. Prak de roquefort door de yoghurt en roer de bieslook erdoor. Zeer dikke yoghurt kan eventueel worden aangelengd met een beetje melk. Schep alle groenten en de walnoten door elkaar. Verdeel de groenten over vier borden. Maak in het midden een opening. Schep in elke opening wat van de pittige yoghurt-roquefortsaus. Garneer de salade met de uit het bakje geknipte tuinkers. Tip voor de supergehaaste kok die geen tijd heeft om peultjes te koken: vervang deze groente door kleine tomaatjes of door ongekookte bloemkoolroosjes.

Morgen: kip Marengo

    • Anne Scheepmaker