Financiën met technologie

Hij noemt zichzelf een early adaptor, iemand die geïnteresseerd is in nieuwe technologische vindingen en die graag ontdekt en gebruikt. Dat komt goed uit want Bernhard van Holst (35) wordt verantwoordelijk voor het financiële beleid van Cordys, een wereldwijd actief softwarebedrijf dat internet-gerelateerde technologie ontwerpt. De nieuwe financieel directeur moet – eer hij zich met de cijfers gaat bemoeien – ook zelf leren hoe de producten van Cordys werken: ,,alle nieuwe werknemers worden getraind in de software en moeten bij wijze van spreken de systemen aan de klanten kunnen verkopen'', zegt Van Holst. Hij wilde graag overstappen, niet alleen omdat technologie zijn interesse heeft, maar ook omdat hij praktischer bezig wilde zijn. ,,Ik heb lang advies gedaan, nu wilde ik zelf wel eens achter het dashboard zitten'', aldus Van Holst, die hiervoor ruim vijf jaar senior manager was bij Ernst & Young.

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf