Arts in de vergaderzaal

Hij wil ervoor zorgen dat geneesmiddelen met toegevoegde waarde voor patiënten beschikbaar komen, en dus worden vergoed. Erik Louwerens (50) is benoemd tot algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van Sanofi-Aventis, het Franse farmacieconcern, en wil wel proberen een paar veranderingen tot stand te brengen. Louwerens verwacht dat zijn nieuwe functie langere dagen met zich mee zal brengen die voor een groot deel gevuld zullen worden met vergaderingen. ,,Mijn functie is nu meer extern gericht en bovendien zijn we opgeklommen van de middenmoot naar de nummer drie positie in de markt'', aldus Louwerens, die sinds 1988 werkte voor Sanofy-Synthelabo en voor de samenvoeging met Aventis algemeen directeur was. Louwerens is van origine arts en zegt veel baat te hebben bij deze opleiding in zijn huidige beroep. ,,Wij maken medicijnen en dan is het nuttig dat je weet waarvoor ze worden gebruikt. Ook in gesprekken over de gezondheidszorg met bijvoorbeeld de overheid is mijn opleiding een groot voordeel.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf