Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Plaatsvervangend minister-president Gerrit Zalm licht de aangekondigde kabinetsmaatregelen toe. Ned.2, 18.22-19.05u.

TV3. Wim de Bie praat over zijn bieslog.nl waarop hij live commentaar gaf op de troonrede en prinsjesdag. Verder de Belgische cabaretier Wim Helsen, die gisteren de Neerlands Hoop-prijs won voor de meest spraakmakende cabaretier van het afgelopen jaar. Ned.3, 19.00-19.30u.

Netwerk. Minister Aart Jan De Geus (Sociale Zaken) en FNV-voorzitter Lodewijk de Waal debatteren over prinsjesdag en de begrotingsplannen. Ned.1, 20.30-21.07u.

Barend & van Dorp. PvdA-leider Wouter Bos over de voorgenomen regeringsmaatregelen. Verder de cabaretiers van NUHR (Niet Uit Het Raam): Viggo Waas, Peter Heerschop en Joep van Deudekom en een optreden van Acda & De Munnik.

Het elfde uur. Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip over de miljoenennota en de innovatieplannen van het kabinet. Verder o.a. Peter R. de Vries over diverse moordzaken. Ned.1, 21.55-22.43u.

Nova. Discussie over de begroting met de politici Joop Wijn (CDA), Mark Rutte (VVD) en Medy van der Laan (D66), Antoon Blokland (CNV-jongeren), Tjark de Lange (jong management VNO/NCW) en Madelein Hofmijster van het Interstedelijk Studenten Overleg. Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden: Delfzijl. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.55-21.30

Je zal het maar hebben: Angst en drang. Medisch jongerenprogramma over aandoeningen waarover nog vaak taboes bestaan. Ned.2, 21.22-22.00u.

DRAMA

Aristocats. Tweede deel van een historisch kostuumdrama in zes delen over de levens van vier dochters uit een adellijke familie. Gerealiseerd door de BBC op basis van het gelijknamige boek van Stella Tillyard.

FILM

The Closer You Get (Aileen Ritchie, 2000, GB/Ierland). Lichtgewicht komedie speelt op een afgelegen Iers eilandje. Hongerige mannen hopen er via een advertentie in contact te komen met Amerikaanse vrouwen. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Guest House Paradiso (Adrian Edmondson, 1999, GB). Luidruchtige klucht van de Britse lolbroeken Edmondson en Rik Mayall over chaotisch hotelletje met uitzicht op een kerncentrale. Veronica, 20.30-22.05u.

Wilde mossels (Erik de Bruyn, 2000, Nederland). Eigenwijs regiedebuut over lamlendigheid en de veilige beschutting der verveling op Schouwen-Duiveland. Fedja van Huêt worstelt als een Zeeuwse Hamlet met de geest van zijn overleden vader, de bezitterige liefde van zijn verre van onbaatzuchtige moeder (Will van Kralingen) en de keuze tussen Zijn en Niet Zijn. Ned.3, 23.07-1.12u.

Stargate (Roland Emmerich, 1994, VS). Ambitieus sciencefiction-avontuur waarin Amerikaanse militaire eenheid o.l.v. Kurt Russell orde op zaken stelt in een buitenaards derdewereldland. BBC1, 23.45-1.45u.

I Went down (Paddy Breathnach, 1997, Ierland/GB/Spanje). In troosteloos Ierland gesitueerde zwarte komedie houdt het midden tussen road movie, buddy movie en thriller en moet het vooral hebben van het sympathieke geklets van twee kruimelcriminelen. BBC2, 0.20-2.05u.

Blockheads(John G. Blystone, 1938, VS). Apotheose van Laurel & Hardy's beste jaren lijkt nog het meeste op een oorlogsfilmparodie. Twintig jaar na de Eerste Wereldoorlog bevindt Ollie zich nog steeds in de loopgraven, omdat niemand hem gezegd heeft dat de oorlog voorbij is. Morgen, BBC2, 11.30-12.30u., zwart-wit

RADIO

Kunststof. Jessica Durlacher over haar derde roman Emoticon, waarin ze haar tegenstrijdige gevoelens over Israël verwoordt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Teksten van Jan Mulder, Gerry van der Linden, Vrouwkje Tuinman en P.F.Thomése in Muzic-Hall; muziek van de Nederlandse band Mama Loo. Daarna onder meer een gesprek met Roel Burgler over zijn fotoboek Een Boog Tussen Twee Werelden 747AM, 21.02-23.00u.

Zeldzaam: Café Sonore: Four winds. Radiofonische compositie van Arsenije Jovanovic, een van de peetvaders van de art acustica. Het vierdelige werk won dit jaar de eerste prijs op de radio-biënnale in Mexico. 747AM, 23.02-0.02u.