Ontslag trainer José Camacho bij Real geaccepteerd

Real Madrid heeft de ontslagaanvraag van trainer Jose Antonio Camacho aanvaard. Dat heeft voorzitter Florentino Perez van de Spaanse voetbalclub gisteren bekendgemaakt. Camacho had zaterdag na de 1-0 nederlaag van Real bij Espanyol zijn ontslag ingediend.

De 49-jarige oud-international was 120 dagen in dienst bij de `Koninklijke'. Volgens Perez krijgt de oud-verdediger van Real Madrid een andere functie binnen de club. Hij wordt op interim-basis opgevolgd door zijn assistent Mariano Garcia Remon.

Het is de tweede keer dat Camacho bij Real Madrid opstapt als trainer. In 1998 was hij 23 dagen in dienst toen hij na een dispuut met de toenmalige voorzitter Sanz over de aanstelling van fitness-trainer Lorenzana zijn contract inleverde.

De 81-voudig oud-international stapte op, omdat het niet klikte tussen hem en zijn spelers. ,,Er is geen chemie tussen trainer en spelers'', erkende hij na het verlies tegen Espanyol. Volgens berichten in de Spaanse media erkenden de grote spelers zijn gezag niet. Na de midweekse 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Bayer Leverkusen zette Camacho zaterdag Raúl en Beckham op de bank, maar een schokeffect bleef uit.

Camacho volgde in de zomer Carlos Queiroz op. De Portugees werd na een teleurstellend seizoen ontslagen. Real werd in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld en eindigde als vierde in de Spaanse competitie.

Als speler groeide Camacho uit tot een van de helden bij Real. Tussen 1973 en 1989 speelde hij ruim vierhonderd wedstrijden voor de `Koninklijke'. Door zijn harde spel kreeg hij de bijnaam `scheermes'.

Als trainer verloopt zijn carrière minder voorspoedig. Na Rayo Vallecano, Espanyol, FC Sevilla en wederom Espanyol belandde hij in 1998 bij Real Madrid. Na zijn snelle vertrek uit de hoofdstad werd hij hij vier jaar bondscoach van het Spaanse elftal. Na een seizoen bij Benfica werd hij in mei door Real Madrid teruggehaald om de sterrenformatie aan prijzen te helpen.

Opvolger Remon stamt uit de Real-school. In de jaren zeventig verdedigde hij het doel bij Real Madrid. Hij was trainer bij Sporting Gijon, Albacete, Las Palmas, Salamanca, Numancia en Cordoba. In 1996 keerde hij even bij Real terug om het seizoen af te maken als interim-trainer na het ontslag van Valdano. Daarna vertrok hij weer om dit seizoen zijn rentree te maken als de rechterhand van Camacho. Remon wordt de vierde hoofdcoach van de sterrenformatie in vijftien maanden.