Morgen besluit over Kamerdebat

De fractievoorzitters in de Tweede Kamer komen woensdagochtend op verzoek van Kamervoorzitter Weisglas bijeen om te besluiten over het tijdstip van de algemene politieke beschouwingen. Die zijn uitgesteld in verband met de ziekte van premier Balkenende.

Normaal gesproken zouden de algemene politieke beschouwingen de dag na prinsjesdag plaatsvinden. De premier echter ligt sinds begin vorige week in het ziekenhuis met een ernstige infectie aan zijn rechtervoet. Volgens zijn artsen is ,,de instabiele fase nagenoeg voorbij''. Vice-premier Zalm zei afgelopen vrijdag ervan uit te gaan dat Balkenende nog zeker twee weken op non-actief blijft. Vanmorgen liet Zalm weten dat wat hem betreft de financiële en politieke beschouwingen samengevoegd worden in één debat.

Mocht blijken dat Balkenende volgende week inderdaad nog niet terug is, dan vindt D66-fractievoorzitter Dittrich dat de algemene beschouwingen moeten plaatsvinden met vice-premier Zalm. ,,Wij debatteren het liefst met Balkenende, maar als het niet volgende week kan, wordt het wel heel erg vooruitgeschoven.''