MoMA in Berlijn trekt 1,2 miljoen bezoekers

In Berlijn is de tentoonstelling van topstukken uit het New Yorkse Museum of Modern Art zondag afgesloten met een recordaantal bezoekers. In 186 dagen bezochten 1,2 miljoen mensen de expositie en dat zorgde voor een winst van 6,5 miljoen euro, aldus de organisator in de Duitse krant Die Welt. Op de drukste dagen liep de wachttijd op tot 12 uur. In de museumwinkel werd voor 600.000 euro aan affiches en andere spullen verkocht. Tijdens de `MoMArathon' van de laatste vier dagen was de expositie in de Nationalgalerie voortdurend geopend. Ongeveer 60.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om alsnog te gaan kijken naar de 200 werken van, veelal Europese, kunstenaars uit de twintigste eeuw uit het bezit van het Amerikaanse museum. Ook voor directeur Glenn Lowry, van het MoMA overtreft de belangstelling alle verwachtingen.