Hewlett-Packard in eigen aandelen

Hewlett-Packard (HP) heeft versneld voor 1,3 miljard dollar gewone aandelen teruggekocht. Het Amerikaanse computerconcern verwacht aan het einde van het lopende boekjaar op 31 oktober 2004 voor 2,1 miljard dollar aan eigen stukken te hebben ingekocht. Dat komt overeen met 4 procent van het uitstaande kapitaal. Dat meldde HP gisteren. Met de inkoop wil het bedrijf contanten teruggeven aan aandeelhouders en verwatering van aandelen compenseren. De verwatering is het gevolg van optieregelingen voor het personeel. De raad van commissarissen heeft zijn goedkeuring verleend aan de terugkoop van eigen stukken voor nog eens 3 miljard dollar. Beleggers waardeerden de stap van HP. Gisteren steeg de koers van het aandeel 3 procent in de Dow Jones-index, die 0,4 procent lager noteerde.