Verkerk wil opnieuw onderzoek schouder

Martin Verkerk wil een `second opinion' van een specialist in New York voordat hij zich in Berlijn laat opereren aan zijn rechterschouder. Tenminste, als de medicus tijd kan vinden voor een afspraak met de Alphense tennisser. Lukt dat niet op korte termijn, dan gaat hij spoedig onder het mes in de Duitse hoofdstad.

Het is nog niet duidelijk hoelang het herstel van Verkerk zal duren. Verkerks coach Nick Carr zei gisteren tegen het ANP: ,,Als slechts een kleine incisie nodig is, kan Martin na zes tot acht weken het tennis weer oppakken. Is bij de arthroscopische ingreep een grotere snee noodzakelijk, dan kan het revalidatieproces zes tot acht maanden duren.''

Een Duitse specialist heeft scheurtjes vastgesteld in de kraakbenige weefselrand (labrum), die de kop van de arm in de kom helpt houden.

Verkerk heeft niet meer gespeeld sinds zijn optreden in de eerste ronde van het Hilversum Open in juli. Na een overwinning trok hij zich met een blessure aan de borstspier terug voor de tweede ronde van dit toernooi. Een week daarvoor had hij voor het eerst het Dutch Open in Amersfoort gewonnen. Verkerk is gezakt naar de 44ste plaats op de wereldranglijst.