PSV aan leiding na zege op NEC

Zonder een moment te sprankelen, heeft PSV zaterdagavond met 3-0 gewonnen van NEC. In de weken dat de Nederlandse topclubs heen en weer worden geslingerd van Europees voetbal naar de eredivisie, bleven de Eindhovenaren zodoende zonder puntverlies. PSV gaat na de nederlaag van Feyenoord tegen Utrecht aan de leiding van de eredivisie.

Vaak komen de wedstrijden in de nationale competitie ongelegen als de topclubs internationaal aan de weg timmeren. PSV is de Europese campagne afgelopen week begonnen met een nederlaag tegen Arsenal (1-0), maar de spelers en de technische staf van de Eindhovenaren vonden dat de ploeg op basis van het wedstrijdbeeld meer hadden verdiend. Tegen NEC had PSV het echter weer Nederlands moeilijk. Het blijft blijkbaar lastig om van de Champions League om te schakelen naar de Nederlandse eredivisie.

PSV begon in Nijmegen vrij aardig aan het duel en nam in de eerste helft verdiend een voorsprong. Linksback Valencia vloerde in het strafschopgebied Park, waarna Van Bommel van elf meter de openingstreffer kon maken. Hij schoot de bal feilloos onder de uitblinkende doelman Gentenaar door, 1-0.

Na het openingsdoelpunt kreeg NEC steeds meer vat op het spel van de Eindhovense formatie. Ondanks aanvallend spel en enkele kansen, bleef de gelijkmaker uit. Zoals zo vaak, viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. Debutant Lamey kopte in de 72ste minuut de 2-0 achter Gentenaar. In de slotfase werd het door een goal van invaller Vonlanthen zelfs nog 3-0.

Met de zege liep PSV geen schade op in de nationale competitie en dat is eigenlijk het belangrijkste in de weken dat veel spelers met hun gedachten bij tegenstanders zijn met een veel grotere naam en faam dan NEC uit Nijmegen.