Perez wint twee ritten in de Vuelta

De Spanjaard Santiago Perez heeft een dubbelslag geslagen in de Vuelta. De 27-jarige renner van Phonak won zaterdag de veertiende rit na een lange solo met een afdaling naar finishplaats Granada. Een dag later won hij de klimtijdrit met aankomst op de top van de Sierra Nevada. Perez steeg naar de derde plaats in met 1.45 achterstand op zijn landgenoot Roberto Heras.

De Spanjaard Alejandro Valverde is Heras gisteren tot op vijf seconden genaderd. Dat is het verrassende resultaat van de klimtijdrit. Perez en Valverde bleken in de klim van Granada naar de top van de Sierra Nevada te sterk voor Heras, die vroeg in de race een lekke band had en van fiets moest wisselen. Perez won zelfs 1.51 op Heras, Valverde snoepte 44 seconden van zijn achterstand af.

De Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi is gisteren niet meer van start gegaan. De winnaar van vier ritten heeft een ontsteking in zijn linkerarm. Zaterdag gaf de Australiër Stuart O'Grady op. Ook de Rus Mentsjov hield het toen voor gezien.