Coach Camacho van Real wil weg

José Antonio Camacho heeft gisteravond verrassend zijn conclusies getrokken uit het falen van Real Madrid in de laatste twee duels. De coach van de Koninklijke stelde zijn functie ter beschikking.

Real verloor afgelopen week in de Champions League kansloos met 3-0 van Leverkusen en liet het zaterdag in de competitie opnieuw afweten, in Barcelona tegen Espanyol (1-0). Met zes punten uit drie wedstrijden staat de veelvoudige Spaanse kampioen overigens maar één punt achter op de koplopers.

Real-voorzitter Pérez heeft de ontslagaanvraag niet onmiddellijk geaccepteerd. Hij vroeg om bedenktijd. Waarschijnlijk wacht hij tot vandaag met een reactie, na met Camacho te hebben overlegd over diens toekomst. Oud-speler Camacho volgde Queiroz op, die vorig seizoen geen grote prijs pakte.

Het duel tussen Real Madrid en Espanyol kende een spectaculair verloop, hoewel er slechts één doelpunt werd gemaakt. Real begon het duel zonder sterspelers Beckham en Raul, die door trainer Camacho waren geofferd na de nederlaag bij Leverkusen. Daarnaast kon de geplaagde oefenmeester geen beroep doen op de geblesseerde Figo, Zidane en keeper Casillas.

Hun vervangers konden de `Koninklijke' niet aan een goed resultaat helpen. Vlak voor rust maakte Rodriguez naar later bleek de enige treffer. Op dat moment had reservekeeper Cesar al een hoofdrol voor zich opgeëist. Hij stopte tot twee keer toe een strafschop van Espanyol. In de tweede helft miste ook de Braziliaanse ster Ronaldo vanaf elf meter.

,,De wedstrijd stond bol van de fouten en gemiste kansen'', keek Camacho zaterdag terug. ,,Ik heb geen zin om naar excuses te zoeken. Er gebeurde veel onzin. Iedereen had veel kalmer moeten handelen. Ik hou ervan om mijn team te laten voetballen. Dat hebben we vandaag niet gedaan.'' Een dag later verraste Camacho vriend en vijand door zijn consequenties te trekken uit de `rampweek'.

Espanyol gaat na drie speelronden aan de leiding in de Primera Division. Die positie is een ongekende luxe voor de club die vorig seizoen nog tegen degradatie vocht. Atlético Madrid en Barcelona kwamen gisteravond, door tegen elkaar 1-1 te spelen, ook op zeven punten na drie duels. Beide clubs delen de tweede plaats doordat ze één keer minder scoorden dan Espanyol.

Bolton Wanderers heeft Arsenal zaterdag het eerste puntenverlies in de Engelse competitie bezorgd. Op Highbury speelde de landskampioen met 2-2 gelijk. Arsenal bleef op de ranglijst wel koploper. Concurrent Chelsea kwam in de derby tegen Tottenham Hotspur niet verder dan 0-0.

Arsenal kwam voor eigen publiek twee keer op voorsprong; eerst door de Franse international Henry na een schitterende aanval, vervolgens door diens landgenoot Pires. Jaidi en Pedersen herstelden het evenwicht voor Bolton, dat na zes wedstrijden in de Premier League op de vierde plaats staat.