Wel heel soepeltjes

Naam Lizette Wolters (26), Beuningen (Gld)

Opleiding economie aan de Universiteit Utrecht. Afgestudeerd in augustus 2004

Beroep economisch onderzoeker bij Rabobank Nederland

,,Gaandeweg dit jaar ben ik serieus gaan nadenken over mijn carrière. Ik vroeg me af wat de mogelijkheden waren. Op een gegeven moment ben ik naar een starters night van Resources Connection geweest. Het was een informatieve avond waar verschillende interim-managers vertelden over hun ervaringen. Ik had het idee dat de plus- en minpunten van dat beroep goed werden weergegeven. Het is heel afwisselend werk. Je leert in korte tijd veel bedrijven kennen en daardoor kun je sneller ontdekken wat je leuk vindt en wat niet. Het leek me wel wat, dus heb ik gesolliciteerd bij Resources Connection. De eerste twee gesprekken waren heel positief. Dus moest ik vervolgens een hele dag psychologische testen doen. Omdat je de hele dag probeert scherp te blijven, was het vermoeiend. Maar de uitkomst was positief; ik kreeg een contract aangeboden.

,,Tijdens die sollicitatieprocedure liep ik stage bij Rabobank Nederland waar ik economisch onderzoek deed. Ook daar was een vacature. Er hadden al drie of vier mensen gesolliciteerd, maar daar waren ze niet tevreden over. Dus vroeg het afdelingshoofd of ik wilde solliciteren. Ik heb een brief geschreven en vervolgens vier gesprekken gevoerd. Ik kon de baan krijgen. Maar ik had al een aanbod staan, dus ik moest kiezen. Ik had het naar mijn zin bij de Rabobank. De collega's waren leuk, de sfeer was prettig. Bovendien studeer ik ook nog bedrijfseconomie in Tilburg en wil ik graag dit jaar die studie afronden. Bij de Rabobank zou ik een 36-urige werkweek krijgen, dus tijd om af te studeren. Aan de andere kant leek het me leuk om interim-manager te zijn. Maar je weet dan niet zeker of je bij een goed bedrijf terechtkomt. Dat wist ik bij de Rabo wel. Ik heb voor zekerheid gekozen en Resources Connection netjes afgebeld. Het is heel raar. Ik heb twee keer gesolliciteerd en ik ben twee keer aangenomen. Het ging wel heel soepeltjes. Dan word je wel nieuwsgierig naar wat nog meer had gekund. Maar je moet keuzes maken.''