Vrijheid

Naam Moïra Mezas (24),

Amsterdam

Opleidingen Spaanse taal en cultuur en Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam. Afgestudeerd in juni 2004

Beroep administratief medewerkster bij Spaans cultureel centrum

,,Ik geniet heel erg van mijn vrijheid. Ik ben een jaar lang met mijn scriptie bezig geweest. Als ik in die tijd iets leuks deed, was er altijd een stemmetje in mijn hoofd dat zei `eigenlijk moet je aan je scriptie werken'. Uiteindelijk ben ik cum laude afgestudeerd – het was het dus waard. Maar ik ben erg blij dat het stemmetje nu weg is. Het leven is nu min of meer zorgeloos.

,,Toch is het een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant geniet ik van mijn vrijheid, aan de andere kant zijn er nog zoveel keuzes die ik moet maken. Ik heb een hele tijd niet geweten wat ik nou precies wilde, eigenlijk weet ik dat nog steeds niet. Ik wil misschien wel tolk worden, maar daar ben ik niet specifiek voor opgeleid. Misschien wil ik ook wel lesgeven, maar daar moet ik eerst weer een opleiding voor volgen en daar heb ik nu niet zoveel zin in. Eerst wilde ik naar Spanje, of misschien wel werken bij de Europese Commissie, maar het bevalt me eigenlijk ook wel in Amsterdam. Ik weet het gewoon niet. Daarom ga ik nu eerst maar een jaartje werken.

,,Sinds januari werk ik bij een Spaans cultureel centrum. Er hing een briefje op de universiteit en ik ben gaan solliciteren. Ik was toen met mijn scriptie bezig en omdat het maar om twee dagen ging, had ik er tijd voor. Ik beantwoord telefoontjes, verstrek informatie aan cursisten, maar zorg ook voor koffie en thee. Op zichzelf is dit geen baan `op mijn niveau', maar ik heb het naar mijn zin. De sfeer is heel goed en via dit werk kom ik in contact met tolken en leraren. Ik leer op deze manier de praktijk kennen, waardoor ik misschien beter een beslissing over mijn toekomst kan maken. Bovendien ga ik binnenkort met mijn baas praten over uitbreiding van mijn werk. Ik wil werken om te leven en niet leven om te werken. En uiteindelijk hoop ik op een baan waar ik wat van kan leren. Nu alleen nog ontdekken wat ik werkelijk wil.