Vreugdevuur der IJdelheden

BEATLE-STONES RELATIE

Sinds moeder Jerry Hall enige tijd geleden in een kranteninterview blij vertelde dat haar dochter (van Rolling Stone Mick Jagger), het 20-jarige fotomodel Elizabeth Jagger een relatie met de zoon van de overleden Beatle John Lennon, musicus Sean Lennon (28) heeft, kunnen beide popsterkinderen niet naar elkaar knipogen of er staat in de krant dat ze een liefdesrelatie hebben. Zo ook afgelopen week, toen de Rolling Stone-dochter en Beatle-zoon elkaar troffen in Londen, en ze elkaar hartelijk (met kus) begroetten. Er is sprake van een `on-off' relatie, een knipperlichtrelatie, veronderstelde de Daily Mail, omdat nog geen maand eerder, in juli, officiëel was meegedeeld dat beiden niet langer een paar waren. Beide families, uit de ooit rivaliserende Beatles- en Stones-kampen, zouden geen been zien in de relatie. Een woordvoerder van Elizabeth ontkende dat de relatie opnieuw was opgebloeid, maar zei dat de twee `heel goede vrienden zijn'.

APPLE VERSUS APPLE

Het bedrijf van de Beatles, Apple Corps, heeft het computerbedrijf Apple met een rechtszaak gedreigd, meldde de krant The Guardian. Dat komt door de muziek-verkoopwebsite iTunes van Apple die hoort bij de MP3-zakjukebox iPod. Apple Corps, eigendom van de Beatles Paul McCartney en Ringo Starr en de weduwes van Lennon en Harrison, stelt dat in 1991 met Apple computers is overeengekomen dat de naam en logo Apple bij de computerfirma niet gebruikt mag worden voor een toepassing waarvan `de voornaamste inhoud muziek' is. Apple computers heeft Apple Corps al eerder miljoenen moeten betalen voor contractbreuk in verband met het logogebruik.

PYJAMA IN MUSEUM

Een pyjama, pijp en pantoffels zijn opgenomen in het museum deze week: de pyjama, pijp en pantoffels van Playboy-oprichter Hugh Hefner wel te verstaan, die als eerste persoon is opgenomen in de Hall of Fame van het Erotic Museum in Hollywood. Ook dr. Sigmund Freud, filmster Mae West en seksuoloog Dr.Ruth staan op de nominatie te worden opgenomen, aldus www.theeroticmuseum.com.