Trabelsi en Ajax begraven strijdbijl

Na zijn mislukte transfer naar Arsenal keert Hatem Trabelsi terug bij Ajax. Dit is gebeurd op initiatief van trainer Ronald Koeman. De Tunesische rechtsback had het laatste half jaar een juridisch geschil met Ajax, waardoor hij niet meer in actie kwam. Trabelsi probeerde vervolgens weg te komen naar Arsenal, maar hij heeft mede door blessures te weinig interlands gespeeld om in Engeland in aanmerking te komen voor een werkvergunning. Nadat hij zich een paar ziek meldde toen hij werd opgeroepen voor een gesprek, maakten Ajax en Trabelsi gisteren bekend dat ze niet langer op voet van oorlog verkeren met elkaar.

Trainer Ronald Koeman doorbrak de patstelling door Trabelsi vorige week vrijdag thuis op te zoeken. Daarin kwamen de twee nader tot elkaar en bleek er nog een basis om met elkaar verder te werken. Koeman: ,,Ik heb hem verteld dat ik het verleden achter me kon laten en hem op dezelfde manier kon behandelen als de andere spelers in mijn selectie.''

Het conflict tussen de speler en de club spitste zich toe op een eenzijdige optie in het contract van Trabelsi. De rechtsback bestreed de rechtsgeldigheid van die optie en spande een rechtzaak aan en schakelde de arbitragecommissie van de KNVB in om zijn gelijk te halen. Onderdeel van de terugkeer van Trabelsi is dat hij en zijn zaakwaarnemers afzien van een verdere rechtsgang om de rechtsgeldigheid van de optieregeling te toetsen. Wel is afgesproken dat Ajax niet negatief tegenover een eventueel vertrek van de Tunesiër zal staan, mocht zich een geïnteresseerde club melden.

Wanneer Trabelsi weer definitief aansluit bij de selectie van Koeman is nog onduidelijk. ,,Ik heb getraind in het Olympisch stadion en ben redelijk fit.''Aroune Koné van Roda JC mag weer voetballen. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de Ivoriaanse voetballer zonder beperking kan trainen en wedstrijden spelen. Bij de medische keuring van Koné bij Ajax, dat hem wilde aantrekken als opvolger van Zlatan Ibrahimovic, kwamen er onlangs gezondheidsproblemen aan het licht. Daardoor ging zijn transfer naar Amsterdam, waarvoor de landskampioen 9,5 miljoen euro over had, niet door. Op grond waarvan Koné werd afgekeurd is nog steeds onduidelijk. Koné heeft aangegeven geen mededelingen te doen. Hij kan morgen in het competitieduel met AZ zijn rentree maken.