Phantom Frank:

De zwakte van surfmuziek, of het nu de vroege Beach Boys zijn of de vlammende gitarist Dick Dale, is dat het zonovergoten genre snel eentonig wordt. Gitarist Phantom Frank (Gerritsen), vroeger al een briljant stilist bij de Treble Spankers en Spy-Fi, ontwijkt de beperkingen van het Amerikaanse origineel door ook andere werelddelen op te zoeken. Zijn twangende gitaar galmt er minstens zo lustig op los als die van Dale, maar in de songs en melodieën van zijn geheel zelfgeproduceerde cd Dead Man Surfin' roept Phantom Frank ook Arabische sferen, Indiase Bollywood-klanken of een hedendaags electrogevoel op. Surfend op zijn dragende gitaarklanken voert hij de luisteraar van Hawaii naar Turkije, van Egypte naar Californië en van India naar Duitsland. Het thema van Kraftwerks `Trans Europe Express' blaast hij met `Dusseldorf Hbf.' een nieuw exotisch leven in. De overwegend instrumentale muziek met hier en daar een lieve meisjes- of een lugubere zombiestem is rijk aan sfeer en afwisseling, op een muzikale reis die voorbij de hoogste golven strekt.

Dead Man Surfin'

(Pure Note)****