Jaguar stapt na dit seizoen uit Formule 1

Jaguar stopt aan het einde van dit seizoen met de Formule 1. Dat heeft het moederbedrijf Ford gisteren in Londen bekendgemaakt. De renstal wordt te koop aangeboden. Jaguar zal de laatste drie races van dit seizoen – achtereenvolgens in China, Japan en Brazilië – nog meedoen. Ook Cosworth, de motorenafdeling van Ford, gaat in de verkoop. De renstallen van Minardi en Jordan maken gebruik van Cosworth-motoren. De opheffing van het Jaguar Racing Formula One team maakt onderdeel uit van de reorganisatie door Ford in Groot-Brittannië; daar werd onlangs bekend dat 1.150 banen zullen worden geschrapt bij de produktie van Jaguar-personenwagens in Coventry. In 82 races in vier jaar behaalde Jaguar nooit een overwinning. De beste prestatie in het huidige seizoen was de zesde plaats van Webber in de Grote Prijs van Duitsland, op het circuit van Hockenheim.