Huisarts 1

Zo'n huisarts wil ik ook, dacht ik toen ik het verhaal las van dokter Wolfs. Een arts die niet alleen de klacht ziet, maar heel de mens. Jammer, dat hij door zijn slechte ervaringen met de hulpverlening aan junks zijn idealen heeft verloren. Ik begrijp het overigens wel. Een mens, ook een arts, kan de moed verliezen. Er zijn in dit verhaal alleen maar verliezers: de patiënt, de dokter, maar ook de verslaafden omdat er weer een arts minder is die ze wil helpen. Het meest schokkend in het hele verhaal vind ik de opstelling van de politie die laconiek verklaart dat ze, als het om veelplegers gaat, niets kan doen. Wie dan nog wel? We willen toch niet dat mensen eigen rechtertje gaan spelen? Ik wens dokter Wolfs veel sterkte en weer veel idealen toe.

    • Marina van Ek-Scheer Hilversum