Een volgende keer moet Ajax de wedstrijd staken 2

Voetbalsupporters zijn gefrustreerd. Zij staan niet op het veld in de eredivisie om de sterren van de hemel te spelen, maar ze staan in het stadion. De frustratie loopt helemaal op als `hun' club verliest of gelijkspeelt, waarna ze een dag niet meer eten uit teleurstelling.

Bij sommige voetbalsupporters is die clubliefde zo heilig geworden en kunnen ze zo slecht relativeren dat ze rare dingen gaan doen en zeggen. Schelden op de vriendin van Van der Vaart is vaak ook frustratie, omdat zij zelf niet zo'n `lekker wijf' hebben of ze moeten ervoor betalen. Als supporters roepen: `Hamas, joden aan het gas', dan zet je zo'n supportersvak toch gewoon in het gas door als politie een traangasgranaat in zo'n vak te schieten.

Bij een documentaire over voetbalsupporters, waarbij een paar Engelse supporters de boel in een café zaten te verbouwen, schoot de politie een traangasgranaat naar binnen en niet lang daarna kwamen de heren netjes naar buiten.