Een carrièrevrouw in de dop

Naam Anke Franssen (25), Nijmegen

Opleidingen Heao food & business aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen en communicatiewetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Afgestudeerd in januari 2004

Beroep Werkzoekende (foodmarketeer/communicatiewetenschapper).

,,Soms baal ik dat ik niet tandarts ben geworden. Dan weet je tenminste waar je het moet zoeken. Mijn hbo-opleiding was zo breed. Van alles kwam aan bod; van microbiologie tot diëtiek tot communicatie tot logistiek. Omdat ik meer wilde weten over marketing- en communicatieonderzoek ben ik verder gaan studeren. Ik wilde me ook onderscheiden van al die andere heao'ers. Met communicatiewetenschap kan ik ook alle kanten op. Soms is het einde zoek, omdat ik zo breed ben opgeleid. Na mijn afstuderen ben ik eerst her en der gaan solliciteren. Ik ben vier keer op gesprek geweest. Ik had een gesprek bij een groot bedrijf waar ze een communicatieadviseur zochten. Dat was te hoog gegrepen, na een kwartier besloten we allebei dat ik daar niet op mijn plek was. Bij twee andere bedrijven waren gewoon te veel sollicitanten. Maar bij een bedrijf dat onderzoek deed naar voeding, werd ik aangenomen. De baan leek me leuk, maar het bleek dat ik ervoor moest verhuizen. Dat zag ik toen niet zitten.

,,Ik heb mijn hele leven gestudeerd. Ik wilde eigenlijk wel even iets anders. Ik heb een reis geboekt en ga binnenkort weg. Omdat ik vroeger Schoevers heb gedaan, kon ik tot die tijd als secretaresse werken bij het Universitair Medisch Centrum St. Radboud. Ik had het super naar mijn zin. De collega's waren leuk en de dagen gingen snel voorbij. Ik kon blijven. Maar daar heb ik niet voor geleerd. Ik zag het echt als een bijbaantje, er was weinig uitdaging en geen stress. Als ik terugkom uit Mexico ga ik weer solliciteren. Ik neem niet meer fulltime een ander baantje, ik wil nu een baan die bij me past. Ik wil een carrièrevrouwtje zijn. Een mini cooper is mijn doel. Daar heb ik wel wat voor over. Het liefst zou ik in teamverband op de marketingafdeling bij een levensmiddelenconcern werken. Via projecten wil ik mezelf neerzetten. Ik ben een harde werker en ook wel streberig. Het gaat dus gewoon lukken.''