Beatnuts:

Het Latino rapduo Beatnuts van de Amerikaanse Oostkust maakt zelf de beats én rapt, en dat is in de door een paar multi-inzetbare producers bestierde hiphop-kringen een bijzonderheid. JuJu en Psycho zijn als Beatnuts al bezig sinds eind jaren tachtig. Op Milk Me klinkt het duo bijna als een band, zo losjes en akoestisch steken de beats in elkaar. En de effecten van JuJu en Psycho zijn al even alledaags: een kazoo – bekend van kinderfeestjes – en wat grofstoffelijke samples uit het volvette funkverleden.

Over een paar tergend minimale funkbassen, door elkaar heen tetterend als twee dronken bendeleiders, creëren de Beatbuts een rapstijl die zowel swingend als hypnotiserend is. De spontane uitspraak van de raps geeft een straathoeksfeer. Dat de ritmes en samples als een mozaïek in elkaar passen maakt duidelijk dat het hier een gedisciplineerde straathoek betreft. This shit is damn hot, rappen de twee op maniakale toon in het nummer `Hot', en die pocherij is voor de verandering eens helemaal raak.

Milk Me

(Ryko cdbeat1)****

    • Hester Carvalho