`ANWB liegt over praatpaal'

,,De ANWB liegt'', zegt Michiel Muller, mede-eigenaar van de kersverse nieuwe `wegenwacht' Route Mobiel. ,,De ANWB zegt dat onze leden geen gebruik mogen maken van de praatpalen en dat wij geen professionele mensen in dienst hebben. Dat is allebei onzin.'' Een woordvoerder van de bond erkent dat medewerkers van het eigen call-center onjuiste informatie hebben verstrekt. ,,De praatpalen zijn van Rijkswaterstaat en daar mag iedereen gebruik van maken. Route Mobiel is een nieuwe concurrent, daar moeten onze mensen nog aan wennen en we zullen ze beter instrueren'', aldus de woordvoerder.

De ANWB blijft erbij dat Route Mobiel niet dezelfde kwaliteit kan bieden als zij. ,,Ze hebben geen eigen wagens, maar maken gebruik van garagisten en bergers. Die slagen er lang niet in 90 procent van de wagens langs de kant te repareren. Die moeten worden weggesleept en dan begint de meter te tikken.''

Muller: ,,Route Mobiel maakt gebruik van het bestaande netwerk van pechhulpverleners van Europ Assistance. Het werk gebeurt net zo goed als dat van de ANWB. Alleen doen wij het 34 procent goedkoper.'' De ANWB: ,,Dat moet Route Mobiel eerst nog maar eens bewijzen''.

Het logistieke Frans-Italiaanse bedrijf Europ Assistance hoopt met de deelname aan Route Mobiel zijn marktaandeel aanzienlijk te vergroten. ,,De dominantie van de markt door de ANWB heeft lang genoeg geduurd'', aldus een woordvoerder. Verzekeraar Proteq Direct, een dochterbedrijf van SNS Reaal, is de derde partij die betrokken is bij Route Mobiel.

wegenwacht: pagina 26