Alsjeblieft niet nog meer sessies over normen 3

Met verbazing lees en hoor ik de toespraken van onze premier met betrekking tot het `normen en waarden ivoren toren concept'. Bewust gebruik ik deze terminologie. Premier Balkenende droomt over zijn normen en waarden, terwijl op de departementen een ambtelijke graaicultuur is ontstaan onder bezielend toezicht van onder meer de interne accountantdienst. Steeds schiet de gedachte in mijn hoofd: ,,Welterusten Meneer de President, slaap zacht''– in ons geval Meneer de minister-president.

Nederland – tot 1998 geroemd – is afgezakt tot het minst aantrekkelijke land in de Europese Unie als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. Ons onderwijsstelsel komt niet boven de Europese middenmoot uit. Ik vraag mij af of dit kabinet de ernst inziet van de huidige situatie. Of hebben wij een kabinet dat blijft doordromen, en wij, net als de Titanic de waarheid niet onder ogen durven te zien, kopje ondergaan.

    • Drs. Katja T. Buchsbaum