Leraar in Bangladesh knipt oren af als straf

Een leraar in de Aziatische staat Bangladesh is deze week in elkaar geslagen door woedende ouders nadat hij met een schaar in de oren van zeventien van zijn leerlingen had geknipt.

Volgens het lokale Bengaalse dagblad Prothom Alo heeft de man inmiddels toegegeven van zes kinderen de oorlellen te hebben afgeknipt.

De autoriteiten van het noordelijke district Bogra meldden dat de man de ingreep als een disciplinaire maatregel beschouwt. Abdul Mazid Sardar vond dat zijn leerlingen hun koranteksten niet goed hadden geleerd.

,,De studenten zorgden voor chaos, ik heb ze toen bang willen maken door ze de schaar te laten zien'', vertelde Sardar plaatselijke journalisten. ,,Toen is er waarschijnlijk een duivelse macht in me getreden.''

Collega's die op het geschreeuw van de kinderen afkwamen, hebben de leraar tot bedaren moeten brengen. Later werd Sardar door woedende ouders de school uitgesleurd en kreeg hij een pak rammel. Hij wordt momenteel onder politiebewaking behandeld in een ziekenhuis. Er is aangifte tegen hem gedaan.

De islamitische school was sinds een half jaar open en gaf les aan ongeveer 35 leerlingen, in leeftijd variërend van zes tot tien jaar. De leraar is inmiddels ontslagen.