Eigen nieuws

Toneelstuk

Ik ben op vakantie naar een camping met mijn moeder en mijn broer. En ook met alle vriendinnen van mijn moeder. En ook de kinderen daarvan. Met de meisjes heb ik een toneelstuk gehouden. Ik was vader Pim. Toen ik me moest voorstellen moest ik zeggen: Ik ben vader Pim. Ik ben 43 jaar oud. En ik ben een boze smerige sloddervos.

Eigen tekening en toneelnieuws van Noortje Huysmans, 8 jaar, uit Oosterbeek

Beslan

Ik heb een gedicht over Beslan gemaakt op school, vlak voor we 1 minuut stilte hielden. Het heet `Weg voor altijd'

ver weg

ver weg maar toch dichtbij

schaduwen trekken, weg maar blijven je bij

nooit zal ik vergeten wat er is gebeurd

met hen van toen en hen van nu

ver weg

ver weg maar toch dichtbij

verdriet verdwijnt maar blijft je altijd bij

treur voor hen van toen en hen van nu

ver weg

maar toch dichtbij

wij waren er niet maar er toch wel bij

dit wordt niet snel vergeten

niet door hen van toen en niet door hen van nu

niet door hen van hier en niet door hen van daar

oorlog ruzie

verdriet en pijn

zal er ooit een einde zijn?

ver weg

maar toch dichtbij

tranen van verdriet tranen van mij

tranen van angst tranen van kwelling

tranen van ontzetting

tranen

ver weg

maar toch dichtbij

nooit meer terug

nooit meer hier

die mensen

mensen daar vol treur

weg

weg voor altijd

nooit meer terug

mensen heb toch spijt !

Eigen Beslan-gedicht van Nina, 10 jaar, uit Naarden

Zjoef

Donderdag 5 augustus ben ik naar Six Flags Holland geweest. Als eerste gingen pappa en mamma, Puk, Joep en ik naar een achtbaan en die heette Superman (daar word je keihard afgeschoten). Daar moet je 1.20 meter voor zijn. Later gingen we in de houten achtbaan. Daar moet je ook 1.20 voor zijn. La Via Volta was ook heel leuk (dan ga je héééél hoog en dan zjoef naar beneden daarna ga je 3 keer over de kop.) Ik mocht niet in de Goliath, dat vond ik jammer want Joep mijn tweelingbroer was 2 centimeter te klein en hij mocht er wel in.

Eigen achtbaannieuws van Sjors van Rooyers, 8 jaar, uit Haren Slaap kindje slaap

Slaap kindje slaap.

Daar buiten loopt een koe.

De koe zegt boe boe boe

Want je moet naar bedje toe

Slaap kindje slaap.

Daar buiten loopt een koe

Eigen liedje en tekening van

Sakina Dhondia, 7 jaar, uit Delft. Bedplassertjesmuziek

Graag wil ik reageren op het stuk `Bedplassertjes' van Hester Carvalho, dat vrijdag op de kinderpagina stond (Cultureel Supplement, 10 september 2004). Dat `bedplassertjesmuziek' onaardig klinkt, is zacht uitgedrukt. Je gaat voor de stroming `rap' toch ook niet een naam verzinnen waarvan iedereen meteen denkt: wie luistert daar nou naar? Dat de muziek van bijvoorbeeld Keane voor huilebalken is, is al helemaal onzin. Deze liedjes zijn wel beter doordacht dan de meeste liedjes die alleen maar over liefde gaan (luister naar de liedjes van Britney Spears) en over `ik wil je terug' (luister naar Whitney Houston) of `het is over, ga nu maar weg' (luister naar Jojo met `get out'). Alleen omdat deze muziek rustiger is dan andere is het niet meteen voor-niet-stoere-personen-muziek. Zelf luister ik naar vele stromingen van muziek en alleen omdat ik Keane goed vind ben ik nog niet meteen een huilebalk!!!!!!!!

Eigen ingezonden brief van Lotte Campman, 15 jaar, uit De Bilt

Kustkus

ik loop over de kust

die de zee net heeft gekust

de zee op mijn voeten

de zee wil de kust kussen

ik zal weg moeten

Eigen gedicht van Justien Dingelstad,

9 jaar, uit Utrecht