Dogs Die

Zelf schermt de Schotse band Dogs Die In Hot Cars met invloeden als Nirvana en Red Hot Chili Peppers, maar daar is op hun debuut Please Describe Yourself weinig van terug te vinden. Eerder passen ze in de trend van jonge groepen die de jaren '80 opnieuw uitvinden, in dit geval als twee druppels gelijkend op de new-wavegroep XTC. Vergelijkbare complexe songstructuren, hetzelfde opgewonden gevoel en vooral een zanger die bijna exact klinkt als XTC's Andy Partridge maken Dogs Die In Hot Cars geen flagrante imitatie, maar wel een groep op zoek naar een eigen geluid. Dat is op deze korte cd met op zich sterke songs als Godhopping en I love you 'cause I have to nog niet gelukt, en daarmee is het vooral een plaat die aanzet om weer eens naar de echte XTC te luisteren.

Dogs Die In Hot Cars: Please Describe Yourself. (V2)

    • Jan Vollaard