Aanvallend spel van AZ beloond

Met aanvallend voetbal heeft AZ gisteravond in Thessaloniki tegen PAOK een verrassende 3-2 overwinning behaald. Van Galen, Landzaat en Meerdink maakten de doelpunten voor de Alkmaarders. Coach Adriaanse van AZ denkt niet dat de return over twee weken wegens de `uitzege' een formaliteit is geworden. ,,Dit is een mooi resultaat, maar thuis beginnen we weer op 0-0. PAOK heeft een paar sterke counterspitsen.''

AZ viel vanaf de eerste seconde aan. Binnen een minuut kreeg Meerdink, die speelde voor de wegens vliegangst thuisgebleven Elkhattabi, een honderd-procentkans. Hij joeg de bal over het doel. In de 19de minuut maakte Meerdink zijn fout goed met een diagonale voorzet naar Van Galen, die met de ogen dicht schitterend inkopte: 0-1.

PAOK had toen aanvallend weinig tot niets gepresteerd, al had Kromkamp het een tijd moeilijk tegen Yiasoumi. Ook Jaliens liet zich een paar keer wegzetten. De gelijkmaker kwam van Salpigidis, de enige Griekse international van PAOK. Hij rondde de voorbereiding van Yiasoumi af. Een verdedigende fout van AZ bracht de Griekse club op voorsprong. Centrale verdediger Vokolos stond vrij en kopte langs Timmer: 2-1.

AZ kwam in de 37ste minuut gelijk door een prachtig schot van Landzaat. Vijf minuten na rust maakte Meerdink het winnende doelpunt en stierf het duel langzaam af. Timmer hield de sensationele winst vast door bij het enige nog gevaarlijke moment de kopbal van Chasiotis te stoppen.

De harde kern van PAOK stak vlak voor het slotsignaal van de arbiter een deel van de tribune in brand. Politiemannen waren nodig om de situatie te beheersen. De `fans' handelden uit frustratie: ze dachten een maand geleden nog dat PAOK Champions League zou gaan spelen, maar Maccabi Tel Aviv bleek te sterk. En gisteravond was ook AZ beter.