The eternal sunshine of the spotless mind

De extraverte Clementine (Kate Winslet) en de introverte Joel (Jim Carrey) ontmoeten elkaar op een koud en leeg station. Ze worden verliefd. Zomaar.

Maar niks is zomaar in The Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Want Clem en Joel hebben al een liefde achter de rug en ze zijn al eens op elkaar uitgekeken geraakt en nu begint alles misschien wel weer van voren af aan. Ze hebben elkaar namelijk uit hun geheugens laten wissen door het bedrijf Lacuna Inc.

De gevolgen die dat heeft en de pogingen die Joel doet om die gevolgen terug te draaien hebben scenarioschrijver Charlie Kaufman en regisseur Michel Gondry verwerkt in deze buitelende film. De camera vliegt in en uit Joels brein en van heden naar verleden, af en toe op de hielen gezeten door de geheugenwissers van Lacuna inc., zodat midden in een scène mensen en voorwerpen zomaar uit het beeld verdwijnen. De film is visueel rijk en ongelooflijk knap, zoals je mocht verwachten van een gevierd videoclipregisseur als Michel Gondry.

The Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Regie: Michel Gondry.

Met: Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson.

In: 18 bioscopen.