Geen Robijn Fashion Award

De jaarlijkse Robijn Fashion Award slaat een jaartje over. Nederlands bekendste modeprijs zou in oktober moeten worden uitgereikt. Volgens woordvoerster Joanne Schouten van Robijn bestaat er geen twijfel over het voortbestaan van de prijs. Onderdeel van de Robijn Fashion Award is dat de collectie van de winnaars in productie worden genomen door warenhuis de Bijenkorf. Bij de Bijenkorf heeft het overzetten van de winnende collecties naar verkoopbare kleding vaak voor problemen gezorgd. De collectie van Bas Koster, winnaar van de vakjuryprijs van 2003, was voor het warenhuis te ingewikkeld. Volgens een woordvoerder van de Bijenkorf houdt met name de vakjury onvoldoende rekening met de productie en verkoopbaarheid van de winnende ontwerpen. De Robijn Fashion Award bestaat sinds 1996. De collectie van Barbara de Ru, winnaar van de publieksprijs van vorig jaar, is vanaf volgende maand in de Bijenkorf te koop.