Beroep fraudezaak Feyenoord spoedig voor gerechtshof

Het gerechtshof in Den Haag behandelt woensdag 22 september het hoger beroep in het fraudeproces van voetbalclub Feyenoord. Het openbaar ministerie wil in de rechtszaak, die al enkele jaren duurt, aantonen dat Feyenoord en voorzitter Jorien van den Herik eind 2002 onterecht zijn vrijgesproken door de rechtbank van Rotterdam. De rechtbank oordeelde destijds dat Feyenoord en Van den Herik geen opzettelijke belastingfraude hebben gepleegd bij een aantal transfers in de jaren negentig. Het OM meent dat club en de voorzitter loonbelasting hadden moeten betalen over een som geld die de voetballers Aurelio Vidmar, Christian Gyan en Patrick Allotey bij hun overgang naar de Rotterdamse club in handen kregen. Het OM eiste destijds een boete van 1,1 miljoen euro voor de club en een celstraf van zes maanden tegen Van den Herik.