Seedorf helpt Milan aan zege bij Shakhtar Donetsk

Clarence Seedorf was gisteravond opnieuw belangrijk voor AC Milan in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. De middenvelder maakte zes minuten voor tijd het winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (0-1). Zaterdag scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen Livorno (2-2) ook al twee keer. In de andere groepswedstrijd won Barcelona, met Van Bronckhorst, met 3-1 van Celtic. De Spaanse treffers kwamen in Glasgow op naam van nieuwkomers: Deco, Giuly en Larsson, die tegen zijn oude ploeg op de bank begon. De Zweed kwam in de 63ste minuut het veld in voor Ronaldinho, kort nadat de Braziliaan een strafschop had gemist. Het duel in Schotland begon met een half uur vertraging wegens een technisch probleem bij de toegangshekken van het stadion. Inter won met 2-0 van Werder Bremen, door twee doelpunten van Adriano. De Italiaanse ploeg begon verrassend met Van der Meyde in het basisteam en met aanwinst Davids en oud-Feyenoorder Cruz op de bank. Werder Bremen trad aan zonder de passeerde aankoop Klose. Al na vijf minuten stonden de Duitsers met tien man. Verdediger Ismael kreeg na een charge op Adriano de rode kaart. Vieri miste de strafschop die volgde.