Ruim baan voor de detailhandel

Als kleinzoon van een directeur van een slachthuis had Gerrit Jan Stokreef (43) altijd al veel belangstelling voor vlees. ,,Op vakantie in Frankrijk mag ik graag een charcuterie binnenlopen'', zegt de nieuwe directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, een brancheorganisatie met ruim 2.300 slagerondernemers. Tot zijn verdriet neemt het aantal slagers in dat land zienderogen af, een ontwikkeling die hij in eigen land een halt wil toeroepen. ,,Mij is er alles aan gelegen om de keuzevrijheid in Nederland zo groot mogelijk te houden. Dus: ruim baan voor de detaillisten.'' De afgelopen jaren was Stokreef secretaris/directeur Fietsen van RAI Vereniging, de brancheorganisatie van de industrie van wegmobiliteit. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot