Personalia

Journalist Kurt van Es van het Parool heeft de Prijs voor de Dagbladjournalistiek 2004 gewonnen voor zijn serie `Dossier Draaideur', een reeks artikelen over draaideurcriminaliteit. De prijs werd gisteren uitgereikt door een jury onder leiding van Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Dagbladpers (NDP) in Amsterdam. Ook Joris Luyendijk van NRC Handelsblad en Ineke Holtwijk van de Volkskrant werden geprezen. De bijdrage van Luyendijk bestond uit essays over media-manipulatie in het Midden-Oosten. Holtwijk kreeg een eervolle vermelding voor haar reeks artikelen over Latijns-Amerika.

De prijs bestaat uit een bedrag van 4.500 euro en een wisselprijs. De jury vond het aantal bijdrages dit jaar ,,teleurstellend'': elf inzendingen vergeleken met 17 vorig jaar. Op de bijeenkomst in Amsterdam werden ook Hans Toonen, Ivo Landman en Michiel Goertzen van het Limburgs Dagblad gehuldigd. Zij maakten een serie reportages over een twaalfjarige probleemjongere.