Kleiner, maar niet minder

Na dertig jaar bij ING te hebben gewerkt, is René Ydema (50) overgestapt naar verzekeraar Aegon Nederland, om daar hoofd personeelszaken te worden. ,,Ik heb 29-en-een-half jaar niet gedacht dat ik ooit bij ING weg zou gaan'', zegt Ydema, die tot nu toe hoofd personeelszaken van een ING-divisie was. ,,De reden dat ik het tóch gedaan heb, is dat ik de kans klein achtte dat ik deze functie bij ING zou krijgen.'' ING Nederland is met circa 30.000 werknemers ook wel een maatje groter dan Aegon Nederland, waar iets minder dan 3.000 mensen werken. Toch spreekt Ydema van een promotie. ,,Bij de ING-divisie waar ik werkte, zijn minder mensen in dienst dan bij Aegon Nederland. Bovendien ben ik nu ook eindverantwoordelijk, en dat was ik bij ING niet.'' Ydema begon na zijn heao-studie op de afdeling personeelszaken van de Postcheque- en girodienst, tegenwoordig de Postbank (een dochter van ING). ,,Maar ik heb niet mijn hele leven op personeelszaken gewerkt, hoor. Ik heb binnen ING ook meer dan twintig jaar marketing- en verkoopfuncties vervuld.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot